26 Kasım 2013 Salı

Kapılar ve ardındaki süprizler

Bu fotoğrafı dün gece Dubai'deki otelime gelince çektim. Otel koridorlarından kapıların fotoğraflarını çekmeyi seviyorum. Bu kapılar bana hayatta önümüze çıkan seçenekleri hatırlatıyor. Hergün bir sürü seçim yapıyoruz, işte bu kapıların arkasında seçimlerin sonuçları var. Seçeneklerimizi ne kadar artırabilirsek o kadar zengin olabiliyoruz ve iç pusulamızın gösterdiği yöndekini seçme fırsatımız oluyor. Seçimler ve sonuçlar derdi Dorothy harika türkçesiyle... Seçimler ve sonuçlar...

Kapıların arkasında süprizler bizi bekliyor. O kapıyı açmak için anahtar beynime, içeri girmek için cesarete ve içeride gördüklerimi kabul edip o odada yaşayabilmek için şefkat ve sevgiye ihtiyaç duyuyorum.

Otel odaları... Çok vaktim geçiyor otel odalarında, bazen bir evden fazlası oluyorlar benim için. Uzakta olmak hüzünlü olsa da o odaya girmek beni rahat ettiriyor. Aslında otel odası yok, başka ülke de yok. Ne Dubai var, ne de Lagos. Başka ülke de benim, otelde benim, o odalar da benim... Açmaya çalıştığım da kendi kapılarım. Bedenim farklı diyarlarda olsa ben hep kendi diyarımdayım, burada kendi başkentimde, kendi merkezimde. Ruhumun merkezi, vatanım. Beynim ise yeni oyunlara gebe, aklı gezmekte, beni merkezimden uzaklaştırmak onun en sevdiği şey. Aradığım denge, beynim polarite peşinde. Denge...

Nasılsın diye sordu Lian dün, iyiyim dedim. İyiyim demek adetten olduğu için değil, gerçekten iyiyim.Eteklerimde biriktirdiklerimi paylaşıyorum ve bu beni çok mutlu ediyor :)

Sevgiler,
Mustafa

2 yorum:

  1. Mustafa'cım seni, hayata duruşunu, algılama ve paylaşımlarını seviyorum. Sanırım bana benzetiyorum. Ben buluyorum paylaşımlarında. Herşeyine rağmen hayatı sımsıkı yakalayabilenlerden olmak çok özel. Ben dibine kadar nefes alabildiğim sürece kahpelik dışında kolay kolay yıkamazlar. Biz hep hep hep gülebilmeyi becerelim. Sen hep hep hep paylaşımlar yap ben takip edebileyim. Benim aslan oğlum diye de gururlanayım tabii...Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler ablacım, senin bu yazdıkların beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. ben yazmaya devam edeceğim kalemim oldukça, kalemim bitince arkamda destekleyecek çok kişi olduğunu biliyorum.
    kucaklarıma sığmayacak kadar çok sevgi gönderiyorum sana ve tüm takipçilerime :)

    YanıtlaSil