5 Nisan 2013 Cuma

Gelecekte yaşamak

Bugünlerde en çok düşündüğüm şey neden gelecekte yaşadığım!
Gelecekte yaşamak ne demek diye soracaksınız? Profesyonel hayata atıldığımdan beri öğretilen ve en iyi yaptığım şeylerden bir tanesi geleceği planlamak; sonraki 3 yılın bütçesini yapmak, sonraki yılların projelerini / aktivitelerini hazırlamak, outlook/calendar'da sonraki ayları, yılları doldurmak... İş hayatında öğrendiğim bu planlama özel hayatıma da yansımış durumda. Beynim her an gelecekte yapacağım birşeylerin senaryosunu oluşturmakla meşgul...
Peki bunun getirisi ne? İyi bir kariyer olabilir; vay be adam amma da stratejik düşünüyor, çok gelecek odaklı bir çalışan...
Peki götürüsü? AN'I YAŞAMAMAK, AN'I KAÇIRMAK!
John Lennon'ın çok sevdiğim bir sözü var: "Hayat, gelecek ile ilgili planlar yaparken başımızdan geçenlerdir." Gelecek ile ilgili planlar yaparken hayat akıp gidiyor ve o anda birlikte olduklarımla paylaştıklarım çok yavan oluyor çünkü ben aslında gelecekte başka bir senaryodayım.

Şimdi şunu deniyorum; kafam geleceğe gittiği zaman "gel diyorum abi, gitme bak burda şu kişi ile birlikteyiz ya da şu işi yapıyoruz ona odaklanalım". Çok işe yarıyor o anda tam olarak, ben olarak, orada olduğumda hem kendim hemde çevremdekiler mutlu oluyor. Bu gelecek ile ilgili bazı kaygılarımı da gidermeme yardımcı oluyor, çünkü o kaygılar / endişeler benim kafamda yarattığım senaryolardan dolayı oluşuyor. Şimdi diyorum ki "o an gelsin o zaman yaşayıp göreceğim". Bugünden 2 ay sonra yapacağım sunumda insanların yaptığım sunum ile ilgili ne düşüneceğini düşünmek vakit kaybından başka bir şey değil.

3 yorum:

  1. güsel bir yazı olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. bir tür meslek hastalığı gibi ve çok doğru bir tesbit. eline sağlık. Tamer

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yazmışsınız elinize ve yüreğinize sağlık.

    Anda kalmayı yeterince beceremediğimizden ve anın tadını çıkartamadığımız için hep bir telaş içinde ya geçmişe takılı kalıyoruz yada gelecek planları içine dalıyoruz.
    Gelecek'de geçmiş'te şimdi ile ve anda yaşayarak şekilleniyor.

    Bahar Aydemir

    YanıtlaSil